Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Η ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΙΑΣ..........

Η Σπηλιά της Εξορίας

Στις αρχές της μέτρησης του χρόνου, υπήρχαν 3 αδέρφια που κρατούσαν την ισορροπία των στοιχείων της ζωής: η Bahar-Taraji, θεά της δημιουργίας, και τα αδέρφια της Baljit-Elvedin, θεός της διατήρησης και Beran-Setaou, θεός της διάλυσης. Οι άνθρωποι προσεύχονταν στους δυο πρώτους, αλλά φοβούνταν τον τελευταίο. Έτσι, μέσα στους αιώνες, ο Beran-Setaou ένιωθε φθόνο, ο οποίος έγινε μίσος. Τελικά, ο θυμός του μεγάλωσε τόσο, που σκότωσε την αδερφή του, την αγαπημένη των ανθρώπων.
Ο θάνατος της θεάς είχε καταστροφικές συνέπειες. Ένας μακρύς και βαρύς χειμώνας πάγωσε τα πάντα στον κόσμο των ανθρώπων. Ακόμη κι οι θεοί υπέφεραν. Ο Beran-Setaou αποτραβήχτηκε στη μοναξιά του, όταν κατάλαβε την σοβαρότητα της πράξης του. Ο αδερφός του, ο Baljit-Elvedin, πένθησε για πολύ καιρό την αδερφή του κι έπειτα άρχισε να ψάχνει τον Beran-Setaou.
Όταν τον βρήκε σε μια υπόγεια σπηλιά, άναψε ανάμεσα στα αδέρφια μια μάχη ανείπωτης βίας, την οποία δεν μπόρεσε κανείς να κερδίσει. Ο Baljit-Elvedin κατάφερε όμως να κλείσει τη Σπηλιά και να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων. Από τότε προστατεύει τη γη και όλα τα πλάσματα που κατοικούν σε αυτήν και δεν ανήκουν σε σκοτεινές δυνάμεις.
Η τοποθεσία της σπηλιάς, η οποία από τότε ονομάζεται Σπηλιά της Εξορίας, είναι άγνωστη στους πολλούς. Οι λίγοι που την ξέρουν, την κρατούν κρυφή. Ο σκοτεινός Δράκος είναι ο αφέντης αυτού του κόσμου και των κατοίκων του και μισεί οτιδήποτε έχει να κάνει με τη ζωή. Όποιος βρεθεί στο δρόμο του, θα νιώσει την αχαλίνωτη οργή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου